Search
Now showing items 1-7 of 7
Optimización de la extracción de esteviolglicósidos de Stevia rebaudiana Bertoni
(Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales. Secretaría de Investigación y Postgrado. Maestría en Tecnología de los Alimentos, 2013-12-01)
En el presente trabajo, se estudió la influencia de la temperatura y las
proporciones relativas de etanol y agua en el solvente de extracción, en lecho
percolador, de los componentes edulcorantes principales de las hojas ...
Chemical composition and biological prospects of essential oils and extracts of aphyllocladus spartioides growing in northwest Argentina
(Wiley, 2017-03-29)
Aphyllocladus spartioides WEDD. is a native and aromatic herb used in traditional medicine, however it is still poorly investigated. In this work, the volatile profile of A. spartioides growing in Hornillos-Northwest ...
Glicósidos de esteviol y compuestos fenólicos en infusiones de Stevia rebaudiana dependiendo de la variedadSteviol glycosides and phenolic compounds in Stevia rebaudiana infusions and depending on the variety
(Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales. Secretaria de Investigación y Posgrado, 2020-06-25)
El objetivo de este estudio fue caracterizar infusiones de tres variedades de Stevia rebaudiana (stevia) cultivadas en Argentina determinando la recuperación de sólidos totales, de glicósidos de esteviol y de compuestos ...
Acantholippia salsoloides : phytochemical composition and biological potential of a thujonic population
(Sage Publications, 2019-06-25)
Acantholippia salsoloides (Verbenaceae) is an aromatic plant widespread in the Andean region. The infusion (leaves and flowers) is widely used as a digestive stimulant as well as for the treatment of various diseases in ...
Bioactive phenolic compounds and organic acids in the decoction of fruits and leaves of Schinus areira L : compuestos fenólicos bioactivos y ácidos orgánicos en la decocción de frutos y hojas de Schinus areira L
(MS Editions, 2021-10-05)
Leaf and fruit decoctions of Schinus areira L. from northwest Argentina were investigated here. Phenolic compounds and organic acids were analyzed by HPLC. Antioxidant capacity and a glucosidase inhibition were determined ...
Capacidad biofungicida sobre Beauveria bassiana (Bals-Criv.) Vuill y caracterización fitoquímica de plantas medicinales nativas de la provincia de Misiones
(Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Museo de Farmacobotánica "Juan A. Domínguez", 2022-07-28)
El objetivo de este trabajo fue encontrar una alternativa a los fungicidas químicos que se utilizan actualmente en el control del hongo Beauveria bassiana (Bals-Criv.) Vuill., agente causal de muscardina blanca en Bombyx ...
Extraction of stevioside and rebaudioside a from stevia rebaudiana by percolation with ethanol-water solventsExtracción de steviosido y rebaudiósido a de stevia rebaudiana por percolación con solventes hidroalcohólicos
(Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales. Secretaría de Investigación y Posgrado, 2022-10-31)
The aim of this study was to analyze the optimum temperature and percentage of ethanol to extract steviol glycosides (Stevioside and Rebaudioside A) from stevia leaves in a percolation extractor. The experiments were ...