Browsing Artículos (éditos e inéditos) by Author "Ramallo, Laura Ana"
Now showing items 1-3 of 3
-
Aplicación de diferentes técnicas de Secado en frutas de Diospyros kaki var. ‘Fuyu’
Borsini, Ariel Alejandro; Albani, Oscar Alfredo; Ramallo, Laura Ana (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales. Secretaria de Investigación y Posgrado, 2016-12-20)El objetivo fue evaluar el efecto de las condiciones de deshidratación sobre la pérdida de agua y los cambios de color en Dyospiros kaki var. 'Fuyu'. Las condiciones fueron: i) Secado con aire a velocidad (1,1 m/s) y ... -
Ascorbic acid and calcium uptake in pineapple tissue through different sucrose concentrations of impregnation solution
Fernández, Paula Rosana; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Ramallo, Laura Ana (Elsevier, 2019-06-19)Incorporation of ascorbic acid and calcium in pineapple slices through impregnation processes in isotonic (∼14 °Bx) and hypertonic (50 °Bx) aqueous solution of sucrose was studied. Changes in water content, soluble solids, ... -
Synthesis and characterization of acetylated cassava starch with different degrees of substitution
Trela, Valeria Daiana; Ramallo, Laura Ana; Albani, Oscar Alfredo (Instituto Tecnológico de Paraná, 2020-05-08)Acetylated cassava starch with low and medium degrees of substitution (DS) were synthesized. Also, the effect of DS on swelling power, solubility, morphological properties, gelatinization temperature, paste clarity and ...