Now showing items 1-11 of 11

    • Análisis multivariante aplicado al estudio de las propiedades culinarias de arroz (Oryza sativa L.) en variedades largo fino 

      Bouchard, José Daniel; Acevedo, Belén Andrea; Díaz, Sergio Fernando; Maiocchi, Marcos Gabriel (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales. Secretaria de Investigación y Posgrado, 2020-06-25)
      El arroz (Oryza sativa L.) es uno de los cultivos alimenticios más importantes del mundo, la producción en Argentina se concentra en la región Litoral, liderada por la provincia de Corrientes. No existe un único atributo ...
    • The complexity of education quality in the province of Misiones 

      Rajimon, John (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Económicas. Programa de Posgrado en Administración, 2021-11-17)
      Quality is a subject that must be considered as a guarantee exigency in the formal education system, as much in the processes as in the final results. The complexity of education quality has to do with the quality of life ...
    • Costing of quality in business base unit several productions, Cienfuegos 

      Gómez Alfonso, Elizabeth (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Económicas. Programa de Posgrado en Administración, 2013-06-19)
      The calculation of quality costs as a component of the System of Quality Management, is a must for Cuban business managers, to provide a technique identified as an advanced instrument of management, which will lead to ...
    • Defectos producidos por el secado artificial en bumelia obtusifolia 

      Arias, Esteban; Degano, Walter Ariel; Otaran, Jose (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Forestales. Secretaría de Ciencia, Técnica y Posgrado, 2014-12-01)
      Este trabajo estudia los defectos producidos por el secado artificial con el fin de establecer calidad de la madera seca. Se utilizó un secadero piloto, capacidad de 2 m3. Los ensayos fueron realizados con madera aserrada ...
    • Improvement of quality control system of the in vitro production of sugarcane 

      Suárez Castellá, Miguel; Galián, Carlos Emilio; Cabral, José Antonio; Gómez Kosky, Rafael; Bernal Villegas, Aydiloide; Delgado Mora, Irenaldo; Nuñez Jaramillo, Dunia; Bermúdez Calimano, Midiala; Toledo Rodríguez, Edel (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales. Secretaria de Investigación y Posgrado, 2021-12-06)
      The Sugarcane Biofactory at the Villa Clara Center Sugarcane Research Territorial Station plays a vital role in sugarcane production, since it provides seeds of high genetic and phytosanitary quality obtained by biotechnological ...
    • Influence of temperature and packaging type on quality parameters and antimicrobial properties during Yateí honey storage 

      Martínez, Ramón Alejandro; Schvezov, Natasha; Brumovsky, Luis Alberto; Pucciarelli Román, Amada Beatriz (Sociedad Brasilera de Ciencia y Tecnología de Alimentos, 2017-12-21)
      Tetragonisca fiebrigi, is a bee of the subfamily Meliponidae traditionally known as Yateí. Its honey differs from the honey produced by Apis mellifera because it is less viscous, more acidic, has sweetness and particular ...
    • Nominal scale as alternative service quality evaluation : study case of hacienda bugambilias hotel, Mexico 

      Urcádiz Cázares, Francisco Javier; Monroy Ceseña, Mauro Alejandro (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Económicas. Programa de Posgrado en Administración, 2021-09-29)
      Service quality is commonly measured with instruments that use the Likert scale corresponding to a qualitative variable (ordinal or nominal) that in turn is associated with a quantitative one (discrete or continuous) as ...
    • Percepción de turistas nacionales y foráneos del servicio en restaurantes de Todos Santos Pueblo Mágico, México 

      Monroy Ceseña, Mauro Alejandro; Urcádiz Cázares, Francisco Javier (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Económicas. Programa de Posgrado en Administración, 2020-07-01)
      El pueblo mágico de Todos Santos es un sitio estratégico para el desarrollo local y dependiente de la economía turística incentivada por visitantes nacionales y foráneos. Los restaurantes del pueblo obtienen la materia ...
    • Perception of national and foreign tourists of the service in restaurants from Todos Santos Magical Town, Mexico 

      Monroy Ceseña, Mauro Alejandro; Urcádiz Cázares, Francisco Javier (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Económicas. Programa de Posgrado en Administración, 2020-07-01)
      The magic town of Todos Santos is a strategic site for local development and is dependent on the tourist economy driven by national and foreign visitors. Restaurants in Todos Santos obtain raw materials locally to provide ...
    • Perfection of process management in a university 

      Rodríguez Muñoz, Raúl; Pérez Fernández, Damayse Ramona (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Ciencias Económicas. Programa de Posgrado en Administración, 2018-02-07)
      The objective of the research work was to implement a procedure to improve the management of strategic processes at the University of Cienfuegos and has been rethought at other universities such as the Metropolitan of ...
    • El programa SIGO como impulsor de la competitividad del sector turístico en Misiones 

      Maciel, Aldo Daniel; Groh, Marcelo Daniel; Balustra, Carlos Javier (Universidad Nacional de Misiones. Facultad de Humanidades y Ciencias Sociales. Secretaría de Investigación y Posgrado, 2017-12-01)
      Este artículo realiza un recorrido a través de las investigaciones desarrolladas por este equipo acerca de la calidad como disciplina de estudio que, en el marco del Sistema Argentino de Calidad Turística (SACT), se aplicó ...